top of page

Meer mogelijkheden en specialisme

Niet iedereen heeft voldoende baat bij de basic trainingen en begeleiding. Soms is er specialisme nodig om de doelen te bereiken of in ieder geval makkelijker en effectiever te bereiken. Daarbij kan je denken aan obesitas, anorexia, wedstrijdbodybuilding, sportspecifieke training, lichamelijke beperkingen of klachten, medische oorzaken en beperkingen.

Obesitas en zwaarlijvig.

Voor mensen met zeer veel overgewicht of zeer hoog vetpercentage zijn er goede trainingen te maken om effectief veel energie te gebruiken in een training en de uren na de training. Maar ook moet rekening worden gehouden met onder meer beperkingen in beweging, beperking door gewrichtsklachten enzovoorts.

Voor de cliënt met obesitas worden er desgewenst ook voeding adviezen gegeven, die het beste resultaat geven als die strict worden opgevolgd. Vraag voor obese trainingen naar de prijzen en voorwaarden.

 

Sport-specifieke training

Sportspecifieke training houdt in dat er een fitness programma wordt geboden afgestemd op de 1e sport die wordt beoefend.

Een tennisser heeft een andere fitness en kracht behoefte dan een voetballer. Maar beiden hebben een soortgelijke conditie nodig. Welke weer anders is dan een afstandloper , schaatser of fietser.

Ook voor jouw sport is er een passende training beschikbaar waardoor je nog beter wordt in je sport. Vraag naar de voorwaarden en mogelijkheden voor jouw sportspecifieke trainingen. De FitFun4All trainer heeft als specialisme ook voetbal herstel/revalidatie trainingen en is gediplomeerd voetbal trainer, plus opleiding TC3 jeugd, stage 3e divisie Ajun. Verder heeft uw trainer ervaring in boksen en kickboxing.

 

Fysio therapie

Sporten met beperkingen

Voor de sporter met beperkingen dient de sporter zelf op de hoogte te zijn van zijn wel en niet kunnen en dient de cliënt altijd in contact te blijven met de arts of specialist waar hij/zij onder behandeling is.

De meeste artsen zijn niet sportspecifiek onderlegd, maar weten vaak wel in welke mate de cliënt wel of niet kan bewegen.

Vraag je arts naar wat je absoluut wel of niet mag en kan. In principe kan je altijd heel erg veel maar dan beperkt en daar houden we rekenig mee.


 

Iedereen en vooral elke sporter maakt het wel eens mee. Een pijntje hier of daar, wat gewrichtsklachten of andere blessures.

Het is dan fijn als er een Fysiotherapeut in de buurt is.

De personal trainer is geen medicus en doet geen medische handelingen en kan of zal en mag geen diagnoses stellen.

FitFun4All PT  kan jou adviseren naar de Fysio of arts te gaan met het verzoek de medicus te laten kijken naar specifieke bewegingen, houding of vermoedelijke blessures. FitFun4All PT kan jou wel begeleiden in fysio fitness en oefeningen die je krijgt van een fysio therapeut. De fysiotherapeut mag ons op jouw verzoek benaderen om specifieke oefeningen en klachten te bespreken.

bottom of page