top of page

Over FitnessTrainers en training

Hieronder vind je meer info over fitness, waar een trainer aan zou moeten voldoen en hoe een training er uit zou moeten zien.

          PERSONAL TRAINING
 en FITNESSTRAINING

 

De personal trainer, de fitnesstrainer en begeleider.

 

Voor ik ga vertellen over fitness en personaltrainer zal ik eerst uitleggen wat een (goede) trainer is en waar deze aan behoort te voldoen.

 

Een (goede) trainer heeft verstand van de sport in welke hij les geeft en de sporters beter maakt in de sport die zij beoefenen. Een trainer kenmerkt zich door aanwezigheid van zeer ruime kennis van de sport in het algemeen door ruime ervaring en eventueel gevolgde cursussen en bezit de eigenschap deze kennis over te dragen aan de sporter of de sporter te begeleiden waardoor de sporter nog beter wordt in zijn sport.

 

 

 

Wat mag je van een personal- of fitnesstrainer verwachten.

 

Een goede personal- en fitnesstrainer kent de sport erg goed en heeft zoals reeds gezegd zeer ruime ervaring in de sport en heeft deze opgedane ervaringskennis uitgebreid dmv volgen van cursussen. Van een goede fitness trainer mag je verwachten dat hij of zij elke oefening zelf zeer goed beheerst en goed kan voordoen. De ervaren trainer kent het gevoel van trainen met gewichten en weet ook wat je als cliënt kan verwachten van diverse trainingen in zowel de krachttrainingen alsook de cardio gedeeltes, maar ook bij sportspecifieke trainignen tbv bijvoorbeeld zwemmen of hardlopen of basketbal of boksen.

 

De fitness- en personaltrainer heeft naast de nodige kennis en ervaring met trainen ook een zeer degelijke kennis en ervaring mbt voeding en de eigenschappen van voeding en kan een zeer goed en zeer effectief voedingsplan maken voor de diverse doelen van diverse  cliënten.

 

De schema's van de personaltrainer zijn afgestemd op de cliënt en de doelen van de cliënt.

Waaraan herken je de betere personaltrainer en fitness trainer.

De betere fitness- en personaltrainer heeft dus een ruime ervaring in de sport, naast eventuele kennis aanvulling dmv gevolgde cusussen.

De ervaring in de sport is heel erg belangrijk voor elke cliënt. Want wat is een fitnesstrainer of personaltrainer die nog niet de basisoefeningen zoals squats en bankdrukken met relevant gewicht in goede uitvoering kan voor doen. De betere fitnesstrainer kent het gevoel in de spieren door de uitvoering van een oefening en kan daarom goed uitleggen waar een oefening voor dient, hoe deze het beste kan worden uitgevoerd en kan elke oefening zelf zeer goed voordoen.

In elke sport heeft de trainer zelf ruime ervaring en goede eigen vaardigheid in de sport, boxen wordt je geleerd door een ervaren boxer, voetballen door een voetballer en zwemmen leer je toch ook van iemand die zelf ook kan zwemmen.

In fitness en krachttraining is dat niet anders. Relevante kennis heb je opgedaan door zelf op hoog niveau te hebben getraind naast de aanvulling met opleidingen.

             TRAINING

 

Waar een goede training aan voldoet.

​Een goede fitness of personal trainer weet wat goede en effectieve oefeningen zijn en hoe ze uit te voeren. Maar ook hoe je een goede training in elkaar zet.

Een training is een verzameling van oefeningen die je in een bepaalde tijd met een bepaalde intensiteit uitvoert.

De oefeningen en intensiteit zijn uitgezocht en in een bepaalde volgorde gezet aan de hand van de doelstellingen van de periode of trainingen.

Een goede training bevat een bepaalde inleiding, gevolgd door het zwaardere werk en een afronding van het geheel.

Of ook wel de warming-up of voorbereiding, de werksets of effectieve oefeningen en de cooling down.

In principe bevat de beste training altijd een serie van kracht oefeningen die of met apparaten of met losse gewichten worden uitgevoerd.

Vaak wordt als basis het werken met losse gewichten gehanteerd.

Het trainen met losse gewichten is beter voor de stabiliteit en synergisme (samenwerken van spieren) binnen het lichaam. Veel oefeningen met losse gewichten zijn zg "compound oefeningen". Hierbij gebruik je grotere spiergroepen en meerdere spieren tegelijk.

Daarmee worden de oefeningen effectiever en relatief veiliger omdat de krachten van de gewichten die we gebruiken beter worden verdeeld over meer spieren en gewrichten.

Door het gebruiken van meerdre spieren gebruiken we gelijk ook meer energie. Hiermee wordt de vetverbranding en stofwisseling sterk verhoogd en verbeterd.

Ook hoort in een goede training een stukje cardio thuis. Enerzijds voor een warming-up, anderzijds voor een betere doorbloeding en conditie, maar ook weer voor een verbetering van de stofwisseling en vetverbranding en voeding opname.

Echter dient voor een goede progressie en vetverbranding de cardio niet te lang te duren en dienen niet te vaak te worden gedaan.

Is de doelstelling verbetering van de aërobe conditie dan kan er veel langer cardio gedaan worden dan wanneer de doelstelling vetpercentage vermindering is.

             BEGIN MET TRAINEN
en voorwaarden.

 

 

Je wil snel beginnen.

Je wil nu snel beginnen met trainen, neem dan snel contact op en maak een afspraak voor een eerste kennismaking en bespreking van je doelen.​

Personal training hoeft niet duur te zijn.

Je kan al begeleiding krijgen voor €25,- per uur, bij een training van 2 uur lang met meerdere personen tegelijk betaal je veel minder.

 

Een losse training van kost vanaf €10,- per keer. 

​​​Het is ook mogelijk alleen een trainingschema aan te vragen. Deze kost je €10,-

Geef bij krachttraining aan of je in een split traint of Fullbody of UB-LB als je dit al weet en anders krijg je uitleg.

Check onder de button "more" en dan klikken op  "Obesitas en meer specialisme" voor meer info. Voor gespecialiseerde begeleiding gelden andere tarieven dan de basis tarieven.

Alle prijzen hiervoor worden besproken in een persoonlijk gesprek bij het kennismaken en vaststellen van de doelen .

Terugbetaling of verrekening van gelden alleen bij sprake van een absoluut niet meer kunnen of mogen trainen door overmacht, ziekte, blessures en dergelijke.

Losse vrije training € 10,-

10 trainingen € 75,-

onbeperkt abonnee € 25,-

abonnement is per jaar!

Personal Training 1 uur € 25,-

* 4 uur € 95,-

* 8 uur € 180,-

*12uur € 270,-

* uren per maand.

​De training pakketten moeten in 4 weken worden gebruikt.

De pakketten zijn naar keuze voor resp. 1x of 2x  of 3x per week intensief begeleid trainen.

De gewone abonnementen zonder intensieve begeleiding of PT zijn op jaar basis. Betaling mag per maand. Bij betaling voor een heel jaar vooruit krijg je een hele maand trainen gratis.

Bij aanvang van de trainingpakketten kan je worden gewogen en omvang taille/heupen en nek, plus eventueel omvang benen gemeten. Ook kan je bloeddruk en hartslag worden gemeten.

Periodiek kunnen alle metingen worden herhaald om je progressie en gezondheid te monitoren.

Dit indien nodig vanwege doelstellingen.

Als jij dat wilt kunnen we tevens progressie foto's maken.

Indien ik het als trainer nodig vind, adviseer ik je een fysiotherapeut je te laten bekijken en beoordelen of trainen veilig is. Keurt de fysio het af, dan gaan we niet zomaar beginnen met trainingen. Je gezondheid en veiligheid gaat voor alles.

bottom of page